Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről)

ingatlan, ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, ingatlanpiaci elemzés, CSOK-os eladó budapesti ingatlanok, CSOK-os eladó Budapest környéki ingatlanok

Kedves Olvasó!

(szerkesztés alatt)

Sokan gondolják azt, hogy a helyi és országos politika ugyan az (azaz tisztán pártpolitika), illetve ennek összemosása a pártpolitikusok érdeke is.

Sajnos a helyi politika minősége az ingatlan befektetések értékét is kiemelkedően befolyásolja, a helyi szintű (értékalapú) politizálás (és nem pártpolitizálás) minden tulajdonnal rendelkező ember számára fontos. Fontos függetleníteni magunkat a pártpolitikától ha jó döntéseket akarunk hozni, és meg kell néznünk mit kapunk a pénzünkért, azaz mit ígért a helyi (és országos politikus is) és mit teljesített. Nagyon aktuális probléma, hogy az országos szintű pártpolitika akarja megmondani, hogy hogyan gondolkozzunk helyi szinten. Az lenne ésszerűbb, ha a helyi politikusok a helyi szintet képviseljék (akár az országos politikával szemben is).

Példa erre probléma, hogy országos szinten eldöntötték, hogy a állami itézmények energetikai fejlesztése (szigetelése), fontosabb mint a lakótelepi házak szigetelése (2.000.000 ember lakik ilyenekbe). Miközben az emberek nem ezt gondolják, és nem is ez az anyagi érdekük.

Jobb átláthatóság érdekében 2014-ig a társasházaknál, 1/3  rész állami támogatásból, 1/3  rész önkormányzati támogatásból (céltámogatásból) és 1/3 tulajdonosi hozzájárulásból energetikai fejlesztés volt a favorit. Ennek az alapja a hazai forrás volt, nem EU-ósezek a források jelenleg is rendelkezésre állnak csak nem a társasházi közösségek kapják valamiért, nem annyira fontos 2.000.000 ember véleménye ma Magyarországon.

Régi konstrukciónál (33,3% sajátrésznél) max.: 5% hitelkamattal, 5 évre számolva (jellemző futamidő) a 100%-os fejlesztési költségből 42,5% valós költség terheli folyó áron a társasházi tulajdonosokat 5 évre elosztva. Kamatmentes állami hitelnél 100% költség áll szemben a fentiekben említett 42,5%-al, több mint dupla annyi költség. Amennyiben rendelkezik saját forrással (megtakarítással) a társasház, akkor 100% áll szemben 33,3%, 3-szoros költség a régi konstrukcióhoz képest. Röviden nagyon rosszul járnak a régi konstrukcióhoz képest az emberek.

A helyi politikusok többsége ebben az ügyben nem áll ki a választóik anyagi érdekei mellett, féltik saját egzisztenciájukat, a felválandó konfliktusok miatt. 

Ilyen esetben fel kell lépni érdekeinket nem képviselő politikusokkal szemben, pl.: aláírás gyűjtéssel, demonstrációval, és számonkéréssel, végső esetben hitelesebb személyekkel való lecseréléssel. Sajnos elenyészően kevés a közvetlen lakossági támogatás a nagy állami beruházási tortából. Elvileg a politikusok vannak értünk, és nem fordítva, legalábbis egy demokráciában.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1 035
Tegnapi: 1 122
Heti: 3 327
Havi: 21 064
Össz.: 1 707 448

Látogatottság növelés
Oldal: 27. Országos politika és ingatlanfejlesztés
Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről) - © 2008 - 2018 - ingatlanpiaci-elemzo.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »