Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről)

ingatlan, ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, ingatlanpiaci elemzés, CSOK-os eladó budapesti ingatlanok, CSOK-os eladó Budapest környéki ingatlanok

Kedves Olvasó!

(szerkesztés alatt)

1. A leggyakoribb vevői hiba az érzelmi alapon való döntés ingatlannál. Ezt egy jó eladó és ingatlanközvetítő is garantáltan észreveszi Önön és %-ban kifejezhető többletköltséget okoz. 

2. Imeretlen környéken és ismeretlen ingatlant ne vegyünk. Itt említeném meg, hogy, ha nem azon a településen lakunk ahol az ingatlant szeretnénk vásárolni, nem elég több lakás gyors egymás utáni megtekintése. Először mindig a környezetet kell kiválasztani - ne elegendő baráti, egyéb tanácsok alapján választani, - töbsször is alaposan meg kell nézni a környezetet, egy életre szóló döntésnél.

3. Befektetési lakásvásárlásnál, gyakori hiba azzal számolnak, hogy az árak lefelé nem mozdulhatnak, túlárazott lakás vásárlását kerülni kell.

3.1. Optimális lakás váráslásról akkor beszélhetünk, ha a befektetés hozama a lakás értékének 8%-át eléri (leadózva) 6% alatt érdemes kiszállni, jó árnövekedésű környéken ez az érték 5%.

3.2. Befetetési portfoliónk átalakításánál a legkisebb megtértülési vagyon elemet cseréljük, stabil értékálló befektetésre. Itt érdemes megjegyezni, hogy 0-2% kamatozású bankbetétek kihelyezése történik jelenleg a ingatlanpiacon. Itt akkor tekintjük jónak a befektetést, ha  min.:3-4%-al a legalacsonyabb hozamú befektetés felett van a hozam. Tipikus hiba, ha nem veszük figyelembe egy pl.: 15 éves lakás befektetésnél a vásárálási érték és a menekülési érték különbözetét veszteségként a hozamszámításnál. Soha nem lehet tudni, hogy nem kell likvidé tenni az ingalanban álló pénzt (azonnal eladni) egy befektetést.Sajnos a számításokból átalában az jön ki, hogy az ingatlan  5 éven belüli eladása, masszív veszeteséget okoz és 10 évnél hosszabb távon hozza meg a minimális elvárt hozamot.

3.3. Befetetési portfoliónk képzése hitelből. Itt érdemes megjegyezni, ez a leg kockázatosabb befektetési forma. Itt az ökölszabályok a következők50% maximális hitelmennyiség, 30-50%-os hitelköltség növekedéssel kell számolni és így is minimum 3% évi nettó hozam elérése az elvárás.  Itt is tipikus hiba ha nem vesszük figyelmbe a menekülési érték különbözetét veszteségként a hozamszámításnál.

T. 

2015.12.26.

Elemző

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1 092
Tegnapi: 1 122
Heti: 3 384
Havi: 21 121
Össz.: 1 707 505

Látogatottság növelés
Oldal: 9. Vevői, befektetői hibák
Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről) - © 2008 - 2018 - ingatlanpiaci-elemzo.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »