Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről)

ingatlan, ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, ingatlanpiaci elemzés, CSOK-os eladó budapesti ingatlanok, CSOK-os eladó Budapest környéki ingatlanok

Kedves Olvasó!

(szerkesztés alatt)

Budapesti lakás trendek (luxus ingatlanok nélkül)                                    

(2015. 12 -2016.06. közötti időszakra)

Budapesti lakáspiac átlagon felül teljesített 2015-ben, rekordmagas árak jellemzik és minőség irányába mutató szegmentálódás tapasztalható.

A piacon további stabil áremelkedés elsősorban csak a minőségi szegmensben várható kiváló állapotú, adottságú téglaépítésű, és újépítésú lakások piacán, átlagos adottságúaknál inkább stagnálás, kismértékű árkonszolidálódás várható. Természetesen a "kuriózum" régiókban a Várban, a belváros Duna-parti és Parlament melletti részeinél, stb. továbbra sinics limit (amennyit a vevő megad elv). Újabb jelenség, hogy a külső kerültekben és az agglomerációban érzékelthető, mérhető fellendülés tapasztalható (elsősorban a pesti odalon), melyet a CSOK hisztérikus hatásai is erősítenek.

Az egyértleműen kirajzolódik, hogy a panel lakások tekintetétben, a piac elérte a csúcsot a belső kerületek tekintetében. Budán ezen a területen 18-19 MFt, míg a Pesti oldalon 15MFt-nál található a lélektani határ. E feletti áraknál nem javasolt a vásárlás, vagy csak kivételes adottságúaknál kiváló felszereltség, panoráma, nagy alapterület és frekventált elhelyezkedés esetén (pl.: XIII. kerület Árpád-híd -Hungária krt-on belüli zóna, XI. ker. Gazdagrét, Őrmező területe). Egyértelműen érzékelhető a piacon, hogy a devizahitellel terhelt lakásokat dobják be jelentős számban a piacra a panell szegmensben, főleg a rosszabb adottságúak jelenek meg tömegével, erősen túlárazottan (15-20%).

Kirivó példaként temlíteném még a belvárosi részen a VIII. ker. Orczy tér -Orczy út - Baross u. -Szigony u. jelenleg fejlesztésben nem érintett szlömös (lakóközösségi, hajléktalansági, prostítuciós és drogproblémákkal küzdő lepusztult) részeinek jelentős túlárazását. Illetve ezen belül a szlömös régió határán található Szigony u. lakótelepet, melyet a Corvin-negyed részeként hirdetnek gyakran, nem ritkán 17-18 MFt-os árakon (kb.: 15-20%-os felárral). Ezeken a részeken a nagyobb méretű kiválló állapotú panell lakásokra maximum 13-14MFt-os vásárlási cálárat javasolok (figyelembe véve azt, hogy a lényegesen jobb életminőséget nyújtó XI. , XIII., kerületben is találhatók a fentiekben leírt árakon hasonló minőségű lakások).

A piacon jelenleg tapasztalható folyamatok közül jelentős még a belváros részek felöl tapasztalható árkiegyenlítődési hatások (közgazdászként helyettesítő termékek megjelenésének mondanám) a külső kerületek irányában, mely lassan eléri az MO körgyűrű melletti részek lakásállományát is (áremelkedés formájában).

T. 

2016.01.10.

Elemző

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1 033
Tegnapi: 1 122
Heti: 3 325
Havi: 21 062
Össz.: 1 707 446

Látogatottság növelés
Oldal: 6. Elemzés Bp. és az agglomeráció 2016.06-ig
Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről) - © 2008 - 2018 - ingatlanpiaci-elemzo.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »